Exodus Burned secures loan from Leisure Development Fund Noord-Brabant to scale up activities

Beleef met Exodus Burned een unieke VR-experience (Article in Dutch)

Je wordt wakker. Door je virtual reality (VR)-bril zie je dat je jezelf in een ruimteschip bevindt, de Exodus. De controle lijkt te zijn verloren, waardoor het ruimteschip regelrecht op de zon afstevent. Over tien minuten wordt de Exodus vernietigd. Om tijdig te kunnen ontsnappen uit het ruimteschip speel je verschillende korte VR games. Je springt, duikt, kruipt en rent om de mini-games goed te voltooien. Dit doe je samen met of juist tegen andere spelers. Science Fiction? Nee hoor, binnenkort wordt dit met behulp van het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant werkelijkheid!

Lening

De state of the art VR-game Exodus Burned is ontwikkeld door Pillow’s Willow VR Studios uit Eindhoven. Zij ontvangen een lening van € 395.000 uit het Leisure Ontwikkel Fonds Noord-Brabant (LOF Brabant) om Exodus Burned versneld uit te rollen en op de markt te krijgen. Het LOF Brabant verstrekt leningen aan ondernemers met innovatieve plannen gericht op de ontwikkeling van nieuw aanbod in de Brabantse vrijetijdssector, met als doel structureel meer bezoekers van verder weg naar de provincie te trekken, die langer verblijven en meer besteden.

Unieke ervaring

Exodus Burned is een unieke, betaalbare VR ervaring, waarbij je eigen lichaam dient als controller. Je draagt een harnas met sensoren waardoor je vrij in de ruimte kunt bewegen, zonder vast te zitten aan draden. Peter Kortenhoeven, oprichter van Pillow’s Willow VR Studios: “Het spel vervult een brugfunctie tussen sport en gaming voor een breed publiek. We kiezen er bewust voor om geen geweld te gebruiken binnen de game. Bovendien oefenen (online) kijkers invloed  uit op het spel én interacteren ze met de spelers. Deze aspecten maken Exodus Burned een unieke VR ervaring, die nog nergens ter wereld is gerealiseerd!”

Durf jij het aan?

Met het geld uit het LOF Brabant wordt Exodus Burned nog vóór het eind van het jaar geïnstalleerd in twee zogenaamde “flagstores” in Noord-Brabant. Daar kun je straks het spel spelen, deelnemen aan competities en nieuwe levels en toepassingen testen. Daarnaast worden in de flagstores demo’s gegeven. Maar zo lang hoef je niet te wachten. Deze zomer wordt een mobiele variant van het spel al aangeboden tijdens evenementen en festivals. Kan jij niet wachten om Exodus Burned te spelen of wil je het naar jouw evenement halen? Neem dan contact op met Pillow’s Willow VR Studios via www.exodusburned.com.

plaatEF1

 

 


Read more like this

Everything you need to know

New visiting address for LUMO Labs

We are very happy to announce that LUMO Labs is now located on the High Tech Campus Eindhoven. With the support of High Tech Campus …

Read more

LUMO Labs Accelerator Partner of Eindhoven 5G/Sustainable City Program

Today the City of Eindhoven, Vodafone and Ericsson jointly announced that Eindhoven will be the first city in Holland with a 5G network, including the …

Read more

PITCH US

ONLY IF YOU ARE READY TO SUCCEED

Our LUMO program is exclusive and only the most promising startups will be selected. Make sure you are one of them.

PITCH TO LUMO